Сторінки

четвер, 25 травня 2017 р.


                       СИН ПОДІЛЬСЬКОЇ  ЗЕМЛІ  СПІВЕЦЬ  ЇЇ КРАСИ  І  СЛОВА.



24 травня 2017 р. виповнюється 105 років від дня народження Михайла Стельмаха, видатного письменника, драматруга та фольклориста.
Талант Михайла Стельмаха проявився в багатьох літературних жанрах.
Письменник писав  прозові твори, вірші, п'єси і кіносценарії, повісті і статті, брав участь у створенні кінофільмів за своїми творами: "Над Черемошем", "Кров людська не водиця", "Дмитро Горицвіт".
Багато творів М. Стельмаха вийшло в перекладах на російську мову, а також на мови білоруську, болгарську, чеську, словацьку, польську, чеську, словацьку, польську, німецьку, .румунську, литовську та інші.
Серед збірок віршів для дітей можна назвати такі, як: «У сестрички дві косички», «Весна-весняночка», «В їжаковім вітряку», «Колосок до колоска», «Як журавель збирав щавель», «Маленька Оленка» тощо. 
М. Стельмах був депутатом Верховної Ради СРСР, нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора. Він виступає як палкий борець за мир, зокрема був делегатом Асамблеї ООН від Української РСР. У 1972 році – до 60-річчя письменника – Михайлу Стельмаху було присвоєне високе звання Героя Соціалістичної Праці, а в 1978 році його обрано дійсним членом Академії наук Української РСР.

До цієї дати в в бібліотеці проведено літературну  годину.





                 
     

Немає коментарів:

Дописати коментар